VÍZSZERELŐ-GÁZSZERELŐ-FŰTÉSSZERELŐ-VILLANYSZERELŐ| Épületgépészeti szakmunkák, lakásfelújítás | Home renovation – Property maintenance 

FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI PROGRAM 2024 SEGÍTSÉGÉVEL

FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉSRE OTTHONFELÚJÍTÁSI PROGRAM INDUL JÚNIUSBAN

Fűtéskorszerűsítésre is fordítható új Otthonfelújítási Program 2024 – indul 2024. júniusában és fő célja a magyar otthonok energetikai korszerűsítése. A pályázattal elnyerhető összeg fűtéskorszerűsítésre, szigetelésre és nyílászáró cserére igénybe vehető igénybe. Azok pályázhatnak rá, akik gázbekötéssel rendelkező 1990 előtt épült családi házzal rendelkeznek és vállalják a  30%-os energia-megtakarítás elérését.

Miben különbözik ez a támogatás az előzőtől?

A korábbi otthonfelújítási programok során a támogatásból nyerhető pénzek szinte bármiféle ingatlanfejlesztésre szabadon felhasználhatók voltak, nemcsak energiahatékonysággal kapcsolatos beruházásokra.

A magyar otthonok korszerűsége sok sebből vérzik, ezért korábban támogatást igénylők közül nem mindenki az energiatudatosságot helyezte előtérbe. Az utóbbi évek kiszámíthatatlan energiaár változására viszont most érett meg a legjobb válasz, az energiatakarékosságot előtérbe helyező korszerűsítések melletti döntés. Erre sarkallja most a lakosságot az Otthonfelújítási Program 2024, mely támogatás már csak azokat a fejlesztéseket segíti, melyek hosszú távon csökkentik az otthonok

Kinek éri meg?

Azoknak a háztartásoknak éri meg a támogatás igénybevétele, akik átlátják, hogy fűtéskorszerűsítés és a nyílászárócsere illetve a szigetelés egyszeri befektetés, mellyel évtizedekre megszabadulhat mindenki a magas energia számláktól.

Az Otthonfelújítási támogatás révén megvalósuló fűtéskorszerűsítéssel, szigetelésekkel elkerülhető, hogy anyagilag ellehetetlenítsen családokat az energiapiac bizonytalansága.

Megéri utánajárni Otthonfejlesztési Program 2024 részleteinek és tervezni a fűtéskorszerűsítést, mert a lakás fűtésrendszerének korszerűsítése és a szigetelés nagyban megtérülhet a következő években. Ráadásul a korszerűsítés révén nő az ingatlan piaci értéke is.

Az Otthonfelújítási Program 2024 támogatási összkerete véges, és mivel az előző támogatásról voltak akik lemaradtak, így aki biztosan szeretne részt venni benne, annak érdemes már most jelentkeznie, az előregisztrációra sort keríteni. Illetve kivitelőkkel konzultálni. Mi ez utóbbiban tudunk segítségére lenni.

A megfelelő kivitelző

Az Otthonfelújítási támogatás 2024 megteremti azokat a pénzügyi feltételeket, melyek szükségesek az energetikai fejlesztéshez. De a támogatás elnyerése csak akkor lesz valóban hasznos, ha a megfelelő kivitelezőt is megtalálja. Olyan maximálisan megbízható kivitelezőket, aki minden kritériumnak megfelelnek a tökéletes munka elvégzéséhez és a pályázat elszámolásában is.

Az Otthonfelújítási Program 2024 fűtéskorszerűsítésselgázkazánok cseréjévelvízszereléssel és villanyszereléssel kapcsolatos kivitelezésben állunk szolgálatukra.

Fűtéskorszerűsítés az  Otthonfelújítási Program 2024 keretében

A fűtéskorszerűsítés, ezen belül pl. a melegvíz- és gázfűtésrendszer korszerűsítése illetve a teljes beruházás összege maximum 7 millió Ft lehet, 1 millió Ft önerő szükséges hozzá. A 6 millió Ft-ot kamatmentes hitel formájában lehet majd fedezni, melyből lejön majd 2,5-3 millió Ft összeg utólagosan megkapott vissza nem térítendő támogatás formájában.

A fűtéskorszerűsítéssel minimálisan 30%-os energiamegtakarítás kell elérni, amelyet elötte és utána energiatanusítvánnyal kell igazolni. A szakemberek szerint átlagos családi házak esetén födém és külső homlokzati szigeteléssel, valamint nyílászárók cseréjével és a fűtési rendszerek korszerűsítésével akár 50 százalékos energiahatékonysági megtakarítás is könnyedén elérhető.

Gázkazáncsere az Otthonfelújítási Program 2024 keretében

A gázkazán cseréje kulcskérdés lehet egy ingatlan energetikai korszerűsítése fejlesztése esetén. Ugyanakkor ismerve az ezzel járó kiadásokat, nehezen vágnak bele az ingatlantulajdonosok.

Az Otthonfelújítási Program 2024 keretében most elképesztő feltételekkel juthatnak anyagi forráshoz a tulajdonosok a gázkazáncsere és kéménybélelés kivitelezéséhez. A támogatás felhasználásával lehetővé válik, hogy a legjobb készülékeket választva, a legjobb gázszerelő szakemberekkel együttműködve történjen meg a fűtéskorszerűsítés, a gázkazán csere.

Olyan lehetőség ez, amely mellett nem szabad elmenni. Hiszen egy gázkazán nemcsak az energiahatékonyságról szól, de a biztonságról is! A gázkazáncseréről és az Otthonfelújítási Program 2024-ről gondolkodva az energiahatékonyság és a családi kassza védelme mellett egy ezeknél még fontosabb dologról is beszélhetünk: életvédelemről is.

A gázkazánok működése során égéstermék keletkezik, amivel addig nincs gond, míg a kazán egy modern és megbízható készülék. De abban az esetben, ha egy régebbi változatról van szó, akkor ezek az égéstermékek veszélyessé válhatnak.

Egy kondenzációs gázkazán esetében az otthon nem csak energiatakarékosabb lehet, hanem jóval biztonságosabb is!

A fűtéskorszerűsítési támogatás igénylése nagy lépést jelent az otthon energiamegtakarítása és biztonságának növelése érdekében, de abszolút fontosságú a kivitelező szerepe is!

Vagyis a hibátlan fűtéskorszerűsítéshez önmagában még nem elég a támogatás. Mert egy olyan gázszerelőre van szükség, akinek szakértelme, végzettsége és tapasztalata semmiféle kétséget nem hagy maga után.

Az Otthonfelújítási  Program 2024-ből nyert összeget érdemes úgy kell felhasználni, hogy a végeredmény kifogástalan legyen. Nem tudhatjuk, mikor adódik ilyen szenzációs lehetőség legközelebb!

Otthonfelújítási Program 2024-fűtéskorszerűsítés

Fűtésszereléssel, vízszereléssel, fűtéskorszerűsítéssel, vagy akár kisebb javításokkal és lakásfelújítással kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!