VÍZSZERELŐ-GÁZSZERELŐ-FŰTÉSSZERELŐ-VILLANYSZERELŐ| Épületgépészeti szakmunkák, lakásfelújítás | Home renovation – Property maintenance 

Fűtésszerelés

FŰTÉSSZERELŐ SZOLGÁLTATÁSAINK FŰTÉSSZERELÉS BUDAPEST

 • fűtésszerelés és gázszerelés tervezéssel, ügyintézéssel
 • központifűtés-szerelés 
 • fűtéskorszerűsítés
 • fűtési rendszer feltöltés, légtelenítés, beszabályozás
 • radiátorok javítása, cseréje
 • radiátor szelep csere
 • cirkó kazán fűtésszerelés, csere, tisztítás
 • kisebb fűtészerelési javítások
 • konvektor csere, tisztítás
 • termosztát felszerelés, csere stb. 
fűtésszerelés

Fűtésszereléssel, vízszereléssel, fűtéskorszerűsítéssel, lakásfelújítással vagy akár kisebb javításokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

KÖZPONTIFŰTÉS ÉS FŰTÉSSZERELÉS

A fűtésszerelés kapcsán a központifűtés-szerelés a leggyakoribb feladat. A központifűtés otthonok és kereskedelmi épületek egyik legelterjedtebb fűtési rendszere és lényege a központi forrásból szállított hő szabályozható elosztása. Ez a rendszer nemcsak kényelmet és meleg környezetet nyújt az otthonokban, hanem energiahatékony megoldást is kínál a hideg hónapokban. Ismerjük meg közelebbről ennek a rendszernek az alapjait és fontosságát!

A rendszer alegységei
 • Kazán: Ez a fűtőberendezés felelős a hő előállításáért. A kazán lehet gáz-, olaj-, vagy elektromos üzemű. A fűtésen túl a család melegvíz-ellátása is biztosítva van, ha kombi vagy cirkó kazánt használnunk. Mivel ilyenkor megszüntethető a villanybojler, a kombi-cirkó kazánt energia- és helytakarékossága miatt is érdemes beépíttetni a fűtésszerelés részeként.
 • Csővezetékrendszer: A fűtött vizet vagy gőzt a kazántól a radiátorokig vagy a padlófűtésig szállító hálózat.
 • Radiátorok: Ezek a berendezések a hőt átadják a környező levegőnek vagy padlófelületnek. A csőhálózat kiépítése után a fűtésszerelés a radiátorok felszerelését is magában foglalja. Radiátorokból manapság egyre nagyobb a választék. A mai lapradiátorok legnagyobb előnye, hogy nagy a hőleadásuk – különböző vastagságban, hosszban, magasságban kaphatók, jól kombinálhatók a helységek mérete, tájolása illetve a nyílászárók szerint is. Ráadásul a dupla felületűekkel kétszer annyi felületen adják le a hőt. Egyre elterjedtebbek a praktikus fürdőszobai bordás radiátorok, melyeken a nedves törölközők gyorsan száradnak. Nem feltétlenül a legdrágább radiátort kell megvenni. Fűtésszerelőnk segít a kiválasztásban!
 • Szabályozók és szelepek: Ezek segítenek szabályozni a hőmérsékletet és a fűtési rendszer működését. A fűtésszerelés során ezek az elemek is fontos részei a fűtés karbantartásának.
 
A központifűtés előnyei

Energiahatékonyság és költségtakarékosság

A megfelelően kialakított és karbantartott központifűtési rendszerek általában energiatakarékosak. A modern rendszerek lehetővé teszik a hőszabályozást és a fűtési igényekhez való alkalmazkodást, ezáltal csökkentve az energiafogyasztást és a költségeket.

Könnyen szabályozható a hőmérséklet

A rendszer szabályozó eleme a termosztát, mellyel egyenletesen elosztható és napszaknak megfelelően szabályozható a hőmérséklet. Ma már modern, programozható szobai hőfokszabályozók is felszerelhetők a fűtésszerelés során. Mindez komoly anyagi megtakarítást is hozhat, hiszen akár egy héttel előre is beprogramozható a hőmérséklet. Ez például akkor nagyon hasznos, ha elutazik a család.

Biztonságos rendszer

Központifűtés esetében az égéstermék lakótérbe való visszajutásának valószínűsége a legkisebb. Azaz ez a legbiztonságosabb módja fűtésnek. 

Kényelem és rugalmasság

A központifűtési rendszerek kényelmes és rugalmas megoldást nyújtanak az otthon hőszabályozásához. Az egyes helyiségekben elhelyezett radiátorok vagy padlófűtés révén egyenletes hőeloszlást biztosítanak a lakásban.

Fűtésszerelés lényege a telepítés és karbantartás 

A központifűtés-szerelés telepítése és karbantartása szakértelmet igényel. Ezért általában fűtésszerelési szakemberek végzik ezeket a feladatokat. A telepítés során figyelembe kell venni az adott épület igényeit és az elérhető energiaforrásokat.
A továbbiakban a központifűtési rendszer hatékony működése és a biztonsága érdekében rendszeres karbantartásra van szükség. Ez magában foglalja a kazán tisztítását és ellenőrzését, a csővezetékeken az esetleges szivárgások és egyéb problémák vizsgálatát valamint a radiátorok karbantartását.

Szakmai Előírások és Biztonság

A központifűtés-szerelőknek számos szabályozási és biztonsági előírásnak kell megfelelniük a telepítés és karbantartás, azaz a fűtésszerelés során. Fontos, hogy a szakemberek rendelkezzenek a megfelelő képesítésekkel és engedélyekkel a feladatok elvégzéséhez.

Összefoglalva

A központifűtés-szerelés létfontosságú szerepet játszik az otthonok és kereskedelmi épületek kényelmes és biztonságos fűtési rendszerének kialakításában és fenntartásában.

Az energiahatékonyság, a kényelem és a költségtakarékosság érdekében érdemes fűtésszereléssel kapcsolatbn szakértők segítségét kérni a rendszer tervezéséhez és karbantartásához.
A központifűtés-szerelésre való áttérés vagy meglévő rendszer frissítése előtt mindig érdemes tanácsot kérni egy megbízható szakembertől, hogy biztosítsuk az optimális és hatékony fűtési megoldást az otthonunkban vagy üzletünkben.

Teljeskörű fűtésszerelést, központifűtés-szerelést vállalunk tervezéssel, engedélyezéssel. Karbantartás vagy a gázfogyasztás optimalizálása céljából a téli szezon beállta előtt a radiátorok légtelenítését valamint a kazánok és konvektorok tisztítását is elvégezzük. Fűtésszerelőink naprakész javaslatokkal állnak rendelkezésükre.

Egyéb költségkímélő megoldásokról tájékozódhat itt.

Biztonságról itt talál további információkat.

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

REGISZTRÁLT GÁZSZERELŐK ÉS FŰTÉSSZERELŐK VAGYUNK

gázszerelésGázkészülékeit és a fűtésszerelést bízza szakképzett, regisztált gázszerelőre,  igazolvánnyal rendelkező gázszerelő, fűtésszerelő szakemberekre!

Magyarországon a gázszerelők regisztrációját a Magyar Mérnök Kamara végzi. Az MMK a gázipari tevékenységek szakmai irányítását és képviseletét végzi az országban. A gázszerelői szakma illetve a fűtésszerelés gyakorlásához számos előírásnak kell megfelelniük a szakembereknek, beleértve a megfelelő képesítéseket és engedélyeket.

A gázszerelőknek és fűtésszereléssel foglalkozó mestereknek Magyarországon számos követelménynek kell megfelelniük, beleértve az oktatást, képzést és vizsgákat. Az engedélyezett gázszerelőknek rendelkezniük kell az erre vonatkozó megfelelő oklevelekkel és jogosultságokkal, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hivatalosan végezzék a gázszerelői tevékenységet.

A pontos részletekért és az aktuális szabályozásokért érdemes közvetlenül azMMK vagy az illetékes hatóságokhoz fordulni. Fontos megjegyezni, hogy a szabályozások és előírások idővel változhatnak, ezért mindig érdemes naprakészen tájékozódni az aktuális jogszabályokról és követelményekről.

 Lakásfelújítással, fűtésszereléssel és karbantartásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

Fűtésszereléssel, vízszereléssel, fűtéskorszerűsítéssel, vagy akár kisebb javításokkal és lakásfelújítással kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!