VÍZSZERELŐ-GÁZSZERELŐ-FŰTÉSSZERELŐ-VILLANYSZERELŐ| Épületgépészeti szakmunkák, lakásfelújítás | Home renovation – Property maintenance 

Gázszerelés

GÁZSZERELŐ SZOLGÁLTATÁSAINK GÁZSZERELÉS BUDAPEST

 • gázszerelés és gázkészülékek fűtésszezon előtti éves karbantartása (konvektor, kazán, cirkó) regisztrált gázszerelő által
 • gázkészülékek szakszerű bekötése és üzembehelyezése, gázszerelés
 • vízmelegítő, cirkó, kazán javítás és csere
 • vízmelegítő, cirkó tisztítás, ellenőrzés
 • gázvezeték átalakítása, kiépítése tervezéssel és ügyintézéssel gázszerelés
 • gázvezetékek ellenőrzése és javítása
 • gáztömörség vizsgálat
 • konvektor javítás és csere
 • gáztűzhely javítás és csere
 • gáztűzhely bekötés
 • Héra cserépkályha égő csere
 • valamint lakások gázvezetékének, fűtésrendszerének komplett felújítása.
 • gázszerelő árak
gázszerelés Budapest

Gázszerelés, fűtésszerelés Budapesten – lakásfelújítás, rezsiköltséggel, karbantartásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

GÁZKAZÁN, CIRKÓ ÉS KONVEKTOR TISZTÍTÁS, KARBANTARTÁS - GÁZSZERELÉS BUDAPESTEN

Budapesten vállaljuk a gázszerelés alap feladatai mellett gázkazánok, cirkók és konvektorok rendszeres tisztítását, hiszen a gázkészülékek karbantartása kulcsfontosságú a biztonság és a hatékony szempontjából. A gázkazánok, církók, konvektorok számos otthoni fűtési és melegvíz-ellátási rendszer részét képezik és ha nem megfelelően végzi valaki a karbantartást, akkor kockázatot jelenthetnek a szivárgó gáz, a mérgező gázok kibocsátása és a hatékonyságuk csökkenése miatt.

A gázkazán, cirkó és konvektor tisztítást mindig megbízható, regisztrált és tapasztalt gázszerelő szakemberre kell bízni, mivel a gázkészülékek kezelése és karbantartása, a gázszerelés kifejezetten veszélyes feladat lehet, ha nincs a gázszerelő „mesternek” megfelelő képzettsége.

Gázkazán tisztítása, karbantartása – gázszerelés
 • A gázszerelő ellenőrzi a gázkazán lángját – megbizonyosodik róla, hogy kék és stabil.
 • Megtisztítja kazánt a belső szennyeződésektől, a portól és a lerakódásoktól.
 • Ellenőrzi a gáz- és vízcsatlakozásokat szivárgások szempontjából.
 • Megvizsgálja a gázszerelés során a kéményt és az égéstermék kivezetést, eltávolítja az esetleges elzáródásokat.
 
Cirkó kazán tisztítása és karbantartása – gázszerelés
 • Azonos lépésekkel, mint a gázkazán esetében, a gázszerelő mester ellenőrzi a lángot, megtisztítja a cirkót, és ellenőrizze a gáz- és vízcsatlakozásokat.
 • Meggyőződik arról, hogy a cirkó rendesen működik, és nincsenek-e szivárgások.
 
Konvektor tisztítása és karbantartása

A konvektorok általában kisebb gázfogyasztó berendezések, de szintén rendszeres karbantartást, gázszerelést igényelnek.

 • A gázszerelő megtisztítja a konvektort a por és szennyeződések eltávolításával.
 • Ellenőrizi a gázcsatlakozást és a csonkcsatlakozásokat.
 
Szén-monoxid-érzékelő ellenőrzése

A gázszerelőnek ellenőriznie kell a szén-monoxid-érzékelőket is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működnek.

Karbantartási dokumentáció

Minden karbantartási munkát, gázszerelési feladatot dokumentálni kell és a kazánt, cirkót és konvektort rendszeresen fel kell tüntetni egy karbantartási naptárban, hogy megfelelően nyomon lehessen követni a tisztítás és karbantartás időzítését.

Ne felejtse el, hogy a gázberendezések karbantartása és javítása szigorú szabályozások és biztonsági előírások szerint történik, és csak engedéllyel rendelkező gázszerelő szakemberek végezhetik el ezeket a gázszerelési munkákat Budapesten. Az illegális vagy rosszul végzett munka veszélyes lehet és súlyos következményekkel járhat. Mindig keressen megbízható és képzett gázszerelőt a munkák elvégzéséhez.

GÁZSZERELÉS REGISZTRÁLT, ARCKÉPES IGAZOLVÁNNYAL RENDELKEZŐ SZAKEMBERREL

 

Gázszerelő szakembereink a budapesti háztartásokban vállalják a kisebb gázszerelést, javításokat és új gázkészülékek beépítését is. A mostanában terjedőben levő „tudatos és energiatakarékos felhasználás” jegyében nagy szükség lenne a gázkészülékek, fűtőberendezések szakképzett gázszerelő által való karbantartására, éves ellenőrzésére, tisztítására. Ugyanis az ellenőrzött készülék meghibásodási veszélye csökken, növekszik a biztonságos, balesetmentes működtetés időtartama. A szakképzett, gázszerelő igazolvánnyal rendelkező gázszerelő által (nem házilagosan és nem szakképzés nélküli szerelő inasok által!!!) karbantartott, kitisztított berendezések biztonsága garantált, ráadásul az évente karbantartott készülékek jobb hatásfokkal működnek, kevesebb gázt fogyasztanak, ami a mai gázárak mellett nem elhanyagolható tényező. Ráadásul a javítás, a gázszerelés Budapesten mindig költségesebbek a karbantartásoknál. Ezért ajánljuk klienseink figyelmébe, hogy nagyobb megtakarítást érhetnek el éves költségek, havi fogyasztás tekintetében, ha igénybe veszik gázkészülék karbantartási szolgáltatásunkat is.

Gázkészülék karbantartás

A magyar lakásokban sok gázkészülék működik. Kezdve a gáztűzhellyel, konvektorokkal, fali vízmelegítőkön át a különféle típusú és korú gázkazánokig. Miután ezek mind gázt égetnek, veszélyt is jelenthetnek a nem megfelelő karbantartás, a hibás szerelés, az elhasználódásuk vagy a koruknál fogva.

Fontos felhívnunk a figyelmet arra, hogy minden esetben, ha rendellenes működést tapasztal valaki, hívjon szakképzett gázszerelőt, szakembert. 

Fontos a gázkészülékek karbantartása! Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a fűtési szezon beállta előtt mindenki a saját érdekében ellenőriztesse, tisztíttassa, javíttassa meg szakképzett gázszerelő által gázkészülékeit!

A gáztűzhelyeknél gyakran előforduló hiba, hogy a láng nem marad égve. Ezt a hibát a termoelem vagy a termomágnes okozza. Amikor kormol az égő, nem kap elég oxigént, elégtelen az égés – rossz beállításra gyanakodhatunk. 

Ha gázszagot veszünk észre, hívjunk gázszerelőt, mert komoly veszélyhelyzet állhat elő!

Gázszerelő, fűtésszerelő, lakásfelújítás, rezsiköltséggel, gázkészülék karbantartásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Magyar Mérnök Kamara regiszter szám: G/70888/2021

Egyéb fontos információk gázszereléssel kapcsolatban: Fővárosi Gázművek

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

GÁZSZERELŐ FELADATA A SZÉNMONOXID ÉRZÉKELŐ TELEPÍTÉSE IS

szénmonoxid érzékelőSajnálatos módon a budapesti gázszerelések során azt tapasztaljuk, hogy még mindig kevés lakásban van szénmonoxid érzékelő. Pedig a szénmonoxid érzékelő eszközök fontos szerepet játszanak a lakások és épületek biztonságában. 

A szénmonoxid

A szénmonoxid (CO) egy színtelen, szagtalan, mérgező gáz, amely akkor keletkezik, amikor égési folyamat zajlik, például gáz-, szén- vagy fafűtés során. Ha a szénmonoxid szivárog a lakásba vagy az épületbe, az súlyos egészségügyi problémákat vagy akár halált is okozhat.

Szénmonoxid érzékelő telepítése

A gázszerelés során a következő lépéseket kell végrehajtani a szénmonoxid érzékelő telepítésekor:

 • Hely kiválasztása: a gázszerelő kiválaszt egy olyan helyet, ahol a szénmonoxid érzékelő jól érzékeli a levegőben lévő CO mennyiségét. Ajánlott a hálószobákban, nappalikban és a fűtőberendezések közelében elhelyezni.
 • Rögzítés:  a gázszerelő a szénmonoxid érzékelőt a kiválasztott helyre rögzíti a mellékelt csavarokkal vagy ragasztóval, a gyártó által javasolt módon.
 • Ellenőrzés: a gázszerelő meggyőződik, hogy a szénmonoxid érzékelő megfelelően működik. Megnézi az eszközön található kijelzőt vagy LED-eket, ellenőrzi a működést. 
 • Ezenkívül a gázszerelő rendszeresen cseréli az elemeket vagy az akkumulátort az érzékelőn, ha szükséges.
 • Tájékoztatás: Minden házban vagy lakásban, ahol szénmonoxid érzékelő található, a gázszerelő kihelyez egy figyelmeztető matricát, amely a szénmonoxid érzékelők jelenlétét jelzi. Ezek a matricák segíthetnek az embereknek tudatában lenni annak, hogy egy épületben ilyen érzékelők vannak jelen.
A szénmonoxid érzékelő karbantartása

Az előírt időközönként rendszeresen ellenőrizni kell szénmonoxid érzékelőt. Ennek során a gázszerelő megtisztítja az érzékelőt a portól, szennyeződésektől és ellenőrzi, hogy a beépített elem vagy akkumulátor megfelelően működik.

Fontos megjegyezni, hogy a szénmonoxid érzékelők nem pótolják a gázszerelési munkákat és az égéstermékek elvezetését végző gázszerelő szakemberek szolgáltatásait. Ha gázszivárgás gyanúja felmerül, azonnal hívjon gázszerelőt és hagyja el az épületet. 

Fontos tudni!

A szénmonoxid érzékelők elsősorban a szénmonoxid jelenlétének korai észlelését és a riasztás kiadását szolgálják. Csak akkor jeleznek, ha működő képes állapotban vannak. 

Gázszerelés, fűtésszerelés Budapesten – lakásfelújítás, rezsiköltséggel, karbantartásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!