VÍZSZERELŐ-GÁZSZERELŐ-FŰTÉSSZERELŐ-VILLANYSZERELŐ| Épületgépészeti szakmunkák, lakásfelújítás | Home renovation – Property maintenance 

Vízszerelés

VÍZSZERELŐ SZOLGÁLTATÁSAINK VÍZSZERELÉS BUDAPEST

Teljeskörű épületgépészeti szolgáltatást kínálunk Budapesten és a Balaton-Felvidéken – fő tevékenységeink: vízszerelés, fűtés-, gáz-, és villanyszerelés.  Vízszereléssel kapcsolatosan az alábbi feladatokat vállaljuk versenyképes áron, garanciával:

 • fürdőszobák komplett felújítása
 • vízvezetékek, strangok javítása, kiépítése
 • vízórák beszerelése tervezéssel, ügyintézéssel
 • vízórák cseréje
 • csőtörések, ázások, falnedvesség, szivárgás kivizsgálása, megszüntetése
 • villanybojlerek javítása, cseréje, vízkőtelenítése
 • vízcsapok javítása, cseréje 
 • mosdók, mosogatók, kádak, zuhanykabinok beépítése, cseréje
 • WC kagylók, bidék cseréje, beépítése
 • szifonok, WC tartályok javítása, cseréje
 • mosógépek, mosogatógépek és egyéb háztartási gépek bekötése stb.
vizszereles

Vízszereléssel, lakásfelújítással vagy akár kisebb javításokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

A VÍZSZERELÉS TRENDJEI

Az új megoldások tekintetében a tendenciák folyamatosan fejlődnek a vízszerelés területén is – leginkább a környezetvédelem, az energiahatékonyság és az innováció játszik fontos szerepet ezekben a fejleményekben. Íme néhány új dimenzió a vízszerelésben:

Okosvízszerelés

Az okosotthon technológia térhódítása a vízszerelési rendszereket is érinti. Az okosvízszerelés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okostelefonjukkal vagy más eszközökkel távolról ellenőrizzék a vízhasználatot, beállítsák a hőmérsékletet és értesítéseket kapjanak a problémákról, például szivárgásokról. Az okosotthonok egyre népszerűbbek és a vízszerelés terén is megjelennek az okos megoldások. Ezek lehetnek okos csapok, zuhanyfejek, WC-k, amelyeket távvezérléssel vagy mobilalkalmazásokkal lehet irányítani. Az ilyen rendszerek lehetővé teszik a vízfogyasztás ellenőrzését és optimalizálását, és értesítést küldenek szivárgások esetén.

Víztakarékos technológiák, víztakarékos eszközök

A víztakarékosság továbbra is fontos téma a vízszerelés terén. Víztakarékos csapok, zuhanyfejek és WC-k terjednek el, amelyek minimalizálják a vízpazarlást anélkül, hogy a kényelmet vagy a teljesítményt csökkentenék. Az alacsony folyású csapok, zuhanyfejek és WC-k egyre elterjedtebbek, segítve a vízfogyasztás csökkentését és a vízszámlák mérséklését.

Környezetbarát anyagok és megoldások

A környezetvédelem és az újrahasznosítás iránti igény növekszik. Az emberek egyre inkább környezetbarát anyagokat keresnek vízszerelési projektek során. Ilyen anyagok például a rozsdamentes acél vagy réz illetve üvegcsöveket, amelyek tartósak és újrahasznosíthatók.

Szürkevíz-újrahasznosítás

A szürkevíz-újrahasznosító rendszerek egyre népszerűbbek, mivel lehetővé teszik a mosógép vagy a zuhanyvíz újrahasznosítását wc öblítéséhez vagy más nem ivóvízre használt célokra.

Alternatív energiaforrások

Az energiahatékonyság továbbra is fontos téma a vízszerelési projektek során. Napkollektorok és hőszivattyús vízmelegítők segítenek csökkenteni az energiaköltségeket.

Vízminőség és vízszűrés

Az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak az otthonuk vízminőségére, egyre inkább érdeklődnek a vízminőség iránt. Vízszűrők és víztisztító rendszerek telepítése népszerűvé válik azok számára, akik tiszta és egészséges ivóvízre vágynak.

Gyors hibajavítás és karbantartás

Az ügyfelek gyors és megbízható vízszerelőket keresnek és sok szolgáltató válaszol erre az igényre, hogy gyorsan és hatékonyan szolgálja ki az ügyfeleket.

Innovatív csaptelepek és zuhanyfejek

Az egyedi és innovatív csaptelepek, zuhanyfejek és kifolyók terén is folyamatos fejlesztések történnek. Olyan technológiák, mint a szenzoros érzékelők vagy a LED-es világítás, fokozzák a kényelmet és a stílust.

Vízenergia-hatékonyság

Az energiahatékonyság is fontos szempont a vízszerelésnél. Hőszivattyús vízmelegítők és napkollektorok segíthetnek csökkenteni az energiafogyasztást, különösen a melegvíz előállítás terén.

Vízszűrő berendezések a zuhanyokban

A zuhanyfejekhez integrált vízszűrők népszerűek azok körében, akik javítani szeretnék a bőr és a haj állapotát, eltávolítva a klórt és más szennyeződéseket a zuhanyvízből. 

Ezek a trendek az egyszerűbb és fenntarthatóbb vízszerelési megoldásokra való áttérést tükrözik és arra ösztönzik az ipart, vízszerelőket, hogy innovációval és a legújabb technológiával válaszoljon a környezetvédelmi és energiahatékonysági kihívásokra. Ha vízszerelési projektet tervez, fontos lehet ezeket a trendeket figyelembe venni, hogy modern és hatékony megoldásokkal dolgozhasson.

A VÍZSZERELÉSRŐL ÉS VÍZSZERELŐKRŐL NÉHÁNY SZÓT

Az ókori vízvezetékek karbantartásához valószínüleg még nem volt szükség vízvezetékszerelő szakemberekre, a csővezetékes ivóvíz, a melegvíz-berendezések, a központi fűtés korában azonban nem élhetünk vízszerelő nélkül.

A vízszerelő fürdőszobát, konyhát vagy WC-t épít ki, sok esetben a meglevő rendszereket bővíti, átalakítja, felújítja. Ahhoz azonban, hogy önállóan tudjon dolgozni, hogy valódi szakember legyen, az iskola elvégzése után még legalább 5-6 évig kell egy jó mester mellett tanulnia – ellesni a különböző fogásokat, fortélyokat, gyakorlatot szerezni sokféle vízszerelési problémával kapcsolatban. Ráadásul három-négy évente változnak a technológiák, új anyagok, illetve hatékonyabb szerelési technológiák jelennek meg. Ezeket is naprakészen ismernie kell egy profi vízszerelő szakembernek. Valószínüleg mindenki egyetért azzal, hogy sajnos ezen a területen is sok a kókler – aki őket bízza meg a „jó áraik” miatt, rosszul dönt, mert a javítás sokszor többe kerül, mint az eredetileg betervezett vízszerelési munkadíj. 

A gázszerelő illetve a vízszerelő két külön szakma

Azt is fontos tudni, hogy míg régebben csőtörés esetén mindenki víz-és gázszerelő címszó alatt kereste a segítséget, mára azonban ezek külön szakmákká nőtték ki magukat. Külön szakmunkás képzést kap  az épületgépészeti-csőhálózat- és berendezés-szerelő, gázfogyasztó-berendezés és csőhálózat-szerelő, központi fűtés-és csőhálózat-szerelő, vízvezeték- és vízkészülék-szerelő (vízszerelő). A mi mestereink jól képzett épületgépész technikusok, regisztrált gázszerelők illetve tapasztalt és képzett vízszerelők. 

A VÍZSZERELŐ JÓ TANÁCSAI

A vízfogyasztás szempontjából az alábbi tételek a legalapvetőbbek, melyek korrigálhatók vízszereléssel :

 1. Víztakarékos WC-tartály 
 2. Vízóra beszerelése
 3. Víztakarékos csaptelepek

Társasházi lakásoknál a közös költség meghatározásakor egyre inkább előtérbe kerül a fogyasztott víz mennyiségének kérdése, ezért érdemes hozzáértő(!) vízszerelő által a vízórát beszereltetni. Sokszor nem jár olyan nagy bontással, mint azt sokan gondolják és a továbbiakban lakó csak azt fizeti, amit ő fogyaszt!

Ahol már van vízóra, de lejárt a 6 éves hitelességi idő, a cserét érdemes minél előbb elvégeztetni, ugyanis a Vízművek pár felszólítás után szerződést bont és ekkor nem jár jól az ember, mert mindent előlről kell kezdeni (terveztetést pl.!).

CSŐTÖRÉS VÍZSZERELÉS KISOKOS

Egy csőtörés akkor fordul elő, amikor egy vízvezeték vagy más csőrendszer valamilyen oknál fogva megsérül és a víz szivárogni vagy rosszabb esetben ömleni kezd. A csőtörések különböző okokra vezethetők vissza, például az idő előrehaladtával a csövek anyaga meggyengülhet, repedéseket vagy lyukakat képezhetnek. A csőtörés lehet következménye extrém hideg hőmérsékletnek, túl nagy nyomásnak, csőrostok meggyengülésének vagy a csőrendszer rossz állapotának. 

Csőtörések a legkellemetlenebb, legváratlanabb helyzetek életünkben. A csőtörés megszüntetésével, a helyreállítással kapcsolatos költségek minimalizálása érdekében azonnal zárjuk el a főcsapot és hívjunk vízszerelőt! 

Vízszereléssel, lakásfelújítással vagy akár kisebb javításokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: +36 30 451 5364

aquabestbudapest@gmail.com

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!