VÍZSZERELŐ-GÁZSZERELŐ-FŰTÉSSZERELŐ-VILLANYSZERELŐ- BUDAPEST

Épületgépészeti szakmunkák, lakásfelújítás               Property maintenance - Home renovation

Fűtésszerelés

FŰTÉSSZERELŐ csapatunk vállalja Budapest és vonzáskörzetében:

 

központi fűtés szerelést tervezéssel, ügyintézéssel;
központi fűtés átalakítását tervezéssel, ügyintézéssel;
fűtési rendszer feltöltését, légtelenítését, beszabályozását;
radiátorok javítását;
radiátor szelepek cseréjét;
radiátorok cseréjét;
cirkó kazánok szerelését, cseréjét, tisztítását;
kisebb javításokat;
konvektorok tisztítását, cseréjét.
  • központi fűtés szerelést tervezéssel, ügyintézéssel;
  • központi fűtés átalakítását tervezéssel, ügyintézéssel;
  • fűtési rendszer feltöltését, légtelenítését, beszabályozását;
  • radiátorok javítását;
  • radiátor szelepek cseréjét;
  • radiátorok cseréjét;
  • cirkó kazánok szerelését, cseréjét, tisztítását;
  • kisebb javításokat;
  • konvektorok tisztítását, cseréjét.

 

 

Fűtésszerelőink arcképes igazolvánnyal rendelkező, hivatalosan regisztrált gázszerelők! Gázkészülékeit bízza szakképzett, regisztált gázsszerelő, fűtésszerelő szakemberekre!

 

Fűtésszerelő munkákkal, lakásfelújítással, karbantartásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: + 36 30 451 5364

e-mail: aquabestbudapest@gmail.hu

 

FŰTÉSSZERELÉS

Fűtésszerelő segítségére főként központi fűtés esetén van szükség. Vállalunk teljes körű központi fűtésszerelést tervezéssel, engedélyezéssel. Érdemes a fűtési szezon beállta előtt a radiátorokat légteleníttetni, a kazánokat, cirkó készülékeket, konvektorokat kitisztíttatni fűtésszerelő által, ezáltal a gázfogyasztást optimalizálni. Fűtésszerelőink naprakész javaslatokkal állnak szolgálatukra. 

 

Energia-tudatos fűtés - fűtésszerelő tanácsai 

Valószínüleg mindenki egyetért azzal, hogy lakásunk hőenergia ellátása, energia- takarékossága és komfortossága nagyban függ az adott fűtési rendszertől. Nem mindegy költségek, kényelem és biztonság szempontjából, hogy egyetlen fatüzelésű kályhával, vagy konvektorokkal, vagy központi fűtéssel melegedünk-e.
Bármely módon is fűtünk, érdemes a központi fűtés kiépíttetését megfontolni, ugyanis ennél a fűtési módnál az égéstermék lakótérbe való visszajutásának valószínűsége a legkisebb. Azaz ez a legbiztonságosabb módja fűtésnek. A központi fűtés rendszere, általában radiátorokból és központi (cirkó) kazánból áll, de egyre jobban terjed a padló-, szegély- és falfűtés is. Ez utóbbiak kiépítése fűtésszerelő által a legköltségesebb, de energiatakarékosságuk miatt idővel megtérül a befektetés. A központi fűtés előnye továbbá, hogy könnyen szabályozható a hőmérséklet, illetve egyenletes a lakás hőeloszlása. Ma már modern, programozható szobai hőfokszabályozókkat is felszerel a fűtésszerelő, termosztáttal beállítható a hőmérséklet. Ez komoly anyagi megtakarítást is hozhat, hiszen akár egy héttel előre is beprogramozható a hőmérséklet, ami például akkor nagyon hasznos, ha elutazik az ember. A korszerű kazánok ezen felül még hatékonyabbak, energiatakarékosabbak is - vallja a fűtésszerelő.

Ha kombi-cirkó kazán mellett döntünk, a fűtésen túl a család melegvíz-ellátása is biztosítva van. Mivel ilyenkor megszüntethető a villanybojler, a kombi-cirkó kazánt energia- és helytakarékossága miatt is érdemes beépíttetni fűtésszerelő által! Milyen radiátort vegyünk? Radiátorokból manapság egyre nagyobb a választék. A mai lapradiátorok legnagyobb előnye, hogy nagy a hőleadásuk - különböző vastagságban, hosszban, magasságban kaphatók, jól kombinálhatók a helységek mérete, tájolása, a nyílászárók szerint.Vannak dupla felületűek is, ezek dupla annyi felületen adják le a hőt. Egyre elterjedtebbek a praktikus fürdőszobai bordás radiátorok, melyeken a nedves törölközők gyorsan száradnak. Nem feltétlenül a legdrágább radiátort kell megvenni. Fűtésszerelőnk segít a kiválasztásban!

Mi is az a kondenzációs kazán? A hagyományos égéssel működő kazánoknál a füstgázban levő vízgőz hőenergiája távozik a kéményen keresztül. A kondenzációs technológia elsődleges célja az, hogy a füstgázzal távozó rejtett hő mennyiségét drasztikus módon lecsökkentse, azaz a fűtőanyagban rejlő energiát a maximális mértékben hasznosítsa olyan magas hatásfokkal, amelyet a hagyományos típusú gázüzemű kazánokkal lehetetlen elérni. A kondenzációs kazánok megnövelt felületű kompakt hőcserélővel rendelkeznek, amelynek célja, hogy az égéstermék illetve annak vízgőz-tartalmának rejtett hő formájában lévő hőenergia nagy részét visszanyerjük a fűtési rendszer javára. Az égéstermék a visszatérő oldali hideg hőcserélő felület hatására oly mértékben lehűl, hogy a benne lévő vízgőz kondenzálódik, vagyis gőz halmazállapotból folyékony halmazállapotúvá változik.


Környezet- és energiatudatos építkezés - fűtésszerelő tanácsok

Manapság 100 házból csak 12 olyan, amelynek tervezésekor szempont volt a környezet- illetve az energiatudatosság, de ebből a 12-ből is csak 3-4 ház készül úgy el, hogy figyelembe is veszik ezeket a szempontokat:

Az épület tájolásának jó megválasztása

A megfelelő energiahatékony anyagok felhasználása

Legkorszerűbb fűtési rendszerek kialakítása szakképzett fűtésszerelő segítségével

Megújuló energiák felhasználása.

 

Fűtésszerelő munkákkal, lakásfelújítással, karbantartásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: + 36 30 451 5364

e-mail: aquabestbudapest@gmail.com