VÍZSZERELŐ-GÁZSZERELŐ-FŰTÉSSZERELŐ-VILLANYSZERELŐ- BUDAPEST

Épületgépészeti szakmunkák, lakásfelújítás               Property maintenance - Home renovation

Vízszerelés

VÍZSZERELŐ csapatunk vállalja Budapest és vonzáskörzetében:


• fürdőszobák komplett felújítását;
• vízvezetékek, strangok javítását, kiépítését;
• vízórák beszerelését tervezéssel, ügyintézéssel;
• vízórák cseréjét;
• csőtörések, ázások, falnedvesség, szivárgás kivizsgálását, megszüntetését;
• villanybojlerek javítását, cseréjét, vízkőtelenítését;
• meghibásodott vízcsapok javítását, cseréjét takarékosabb típusokra;
• mosdók, mosogatók, kádak, zuhanykabinok beépítését, cseréjét;
• WC kagylók, bidék cseréjét, beépítését;
• szifonok, WC tartályok javítását, cseréjét;
• mosógépek, mosogatógépek és egyéb háztartási gépek bekötését.

 

Vízszerelő munkákkal, lakásfelújítással kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: + 36 30 451 5364

e-mail: aquabestbudapest@gmail.com


VÍZSZERELÉS

Mindennapjainkhoz már hozzátartozik a vezetékes víz használata. Az ókori vízvezetékek karbantartásához valószínüleg még nem volt szükség szakemberekre, a csővezetékes ivóvíz, a melegvíz-berendezések, a központi fűtés korában azonban nem élhetünk vízszerelő nélkül.
A vízszerelő használhatóvá teszi a fürdőszobát, a konyhát és a WC-t, a meglevő rendszereket bővíti, átalakítja, felújítja, ha kell és őt hívhatják, ha csőtörés van. Ahhoz azonban, hogy önállóan tudjon dolgozni, hogy valódi szakember legyen, az iskola elvégzése után még legalább 5-6 évig kell egy jó mester mellett tanulnia – ellesni a különböző fogásokat, fortélyokat, gyakorlatot szerezni sokféle vízszerelési problémával kapcsolatban. Ráadásul három-négy évente változnak a technológiák, új anyagok, hatékonyabb szerelési technológiák jelennek meg. Ezeket is naprakészen ismernie kell egy profi vízszerelő szakembernek. Valószínüleg mindenki egyet ért azzal, hogy sajnos ezen a területen is sok a kókler – aki őket bízza meg a "versenyképes áraik" miatt, rosszul dönt, mert a javítás sokszor többe kerül, mint az eredetileg betervezett munkadíj. 
Azt is fontos tudni, hogy míg régebben csőtörés esetén mindenki víz-és gázszerelő címszó alatt kereste a segítséget, mára azonban ezek külön szakmákká nőtték ki magukat. Külön szakmunkás képzést kap  az épületgépészeti-csőhálózat- és berendezés-szerelő, gázfogyasztó-berendezés és csőhálózat-szerelő, központi fűtés-és csőhálózat-szerelő, vízvezeték- és vízkészülék-szerelő (vízszerelő). Ezt kevesen tudják. Cégünk vezetője épületgépész technikus, az ő képzettsége és tapasztalata garantálja, hogy vízszerelő munkatársaink munkája megfeleljen a legmagasabb színvonalnak.

Mindennapjainkhoz már hozzátartozik a vezetékes víz használata. Az ókori vízvezetékek karbantartásához valószínüleg még nem volt szükség vízszerelő szakemberekre, a csővezetékes ivóvíz, a központi fűtés korában azonban nem élhetünk vízszerelő nélkül.

A vízszerelő használhatóvá teszi a fürdőszobát, a konyhát, a meglevő rendszereket átalakítja, felújítja, ha kell és őt hívhatják, ha csőtörés van. Ahhoz azonban, hogy önállóan tudjon dolgozni egy vízvezetékszerelő, hogy valódi szakember legyen, az iskola elvégzése után még legalább 5-6 évig kell egy jó vízszerelő mester mellett tanulnia – ellesni a különböző fogásokat, fortélyokat, gyakorlatot szerezni sokféle vízszerelési problémával kapcsolatban. Ráadásul három-négy évente változnak a vízszerelő technológiák, új anyagok, hatékonyabb szerelési technológiák jelennek meg. Ezeket is naprakészen ismernie kell egy profi vízszerelő szakembernek. Valószínüleg mindenki egyet ért azzal, hogy sajnos ezen a területen is sok a kókler vízszerelő – aki őket bízza meg a "versenyképes áraik" miatt, rosszul dönt, mert a javítás sokszor többe kerül, mint az eredetileg betervezett munkadíj. 

Azt is fontos tudni, hogy míg régebben csőtörés esetén mindenki vízszerelő, gázszerelő címszó alatt kereste a segítséget, mára azonban ezek külön szakmákká nőtték ki magukat. Külön szakmunkás képzést kap az épületgépészeti-csőhálózat- és berendezés-szerelő, gázfogyasztó-berendezés és csőhálózat-szerelő, központi fűtés-és csőhálózat-szerelő, vízvezeték- és vízkészülék-szerelő, vagyis a vízszerelő. Ezt kevesen tudják. Cégünk vezetője épületgépész technikus, az ő képzettsége és tapasztalata garantálja, hogy vízszerelő munkatársaink munkája megfeleljen a legmagasabb színvonalnak.

Vízszerelésnél a csőhálózatot 5 rétegű, rozsdamentes vagy réz csőből készítjük el. A vezetékeket védőcsővel vagy szigeteléssel látjuk el. Nagyobb rendszereknél ajánlatos cirkulációs vezeték kiépítése is. Panellakások átcsövezését is vállaljuk, zuhanykabin beépítéssel is. 

Vízszerelőink tapasztalata, hogy a tetszetős, de nagyon olcsó kínai csaptelepek, berendezések igen rövid életűek, alkatrész utánpótlásuk nem megoldott, előbb-utóbb újra vízszerelő segítségére lesz szükség. Egyértelműen jobban jár a kedves kliens, ha figyelembe veszi, hogy a valamivel drágább csaptelep, berendezés hosszabb távon marad működőképes, víztakarékos (nem fog csöpögni) és megspórolható vele a későbbi javítási díj is. 

Sokan nem gondolnák, mégis jó tudni, hogy a lakás legnagyobb „vízfogyasztója” a WC, ráadásul hibás működése is jelentősen megnöveli a vízszámlát. Ezért a másik költségkímélő javaslatunk a víztakarékos WC-tartály beépítése, használata,vízszerelő által!

Társasházi lakásoknál a közös költség meghatározásakor egyre inkább előtérbe kerül a fogyasztott víz mennyiségének kérdése, ezért érdemes hozzáértő(!) vízszerelő által a vízórát beszereltetni. Sokszor nem jár olyan nagy bontással, mint azt sokan gondolják és a lakó csak azt fizeti, amit ő fogyaszt! Ahol már van vízóra, de lejárt a 6 éves hitelességi idő, a cserét érdemes minél előbb elvégeztetni, ugyanis a Vízművek pár felszólítás után szerződést bont és ekkor nem jár jól az ember, mert mindent előlről kell kezdeni (terveztetést pl.!).

Csőtörések a legkellemetlenebb, legváratlanabb helyzetek életünkben, a csőtörés megszüntetésével, a helyreállítással kapcsolatos költségek minimalizálása érdekében azonnal zárjuk el a főcsapot és hívjunk vízszerelőt!


Vízszerelő munkákkal, lakásfelújítással, karbantartásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: + 36 30 451 5364

e-mail: aquabestbudapest@gmail.com